nl-NLen-US
U bent hier:   Over ons > AED Apparaat
  |  Inloggen

Automatische Externe Defibrillator (AED)

   Minimaliseren

Veiligheid is een belangrijk onderdeel in onze dienstverlening. Naast de juiste opleidingen van onze chauffeurs vinden wij het belangrijk dat het materiaal voldoet aan hoge eisen op het gebied van veiligheid. Zo hebben wij sinds 2010 onze wagens, die worden ingezet voor directievervoer, voorzien van een AED apparaat.

Eerste Hulp Bij OngevallenHulpverlening bij een hartstilstand wordt steeds vaker verleend met een Automatische Externe Defibrillator (AED). In Nederland overlijden elk uur twee mensen aan een hartstilstand. In meer dan 85% van alle gevallen van plotselinge hartstilstand is het hartritme verstoord. Onderzoek heeft aangetoond dat iedere minuut na het ontstaan van de circulatiestilstand de overlevingskans van het slachtoffer met 10 tot 12 % afneemt. Wanneer u zich voorstelt dat de aanrijtijd van een ambulance al gauw 10 tot 15 minuten kost, is het duidelijk dat vroegtijdige defibrillatie (elektrische schok) van levensbelang is.

Uit onderzoek is gebleken dat als er binnen 6 minuten na een hartstilstand gereanimeerd wordt, de kans op overleving voor het slachtoffer veel groter is (50 tot 70% in plaats van 5 tot 10%). De AED verdient daarmee een bijzondere plaats bij de uitvoering van een reanimatie. Het is daarom heel belangrijk om hulp dichtbij huis te hebben.

Wij vinden het belangrijk om snel en adequaat te kunnen optreden bij noodgevallen. Door het AED apparaat in de wagen te hebben kunnen wij iedere noodzakelijke hulp in een versnelde toestand toe passen. Al onze directiechauffeurs hebben de noodzakelijke EHBO cursus met reanimatie succesvol afgesloten. 
 

Externe Defibrillator (AED)